MEDIYOGA

MediYoga

Är en terapeutisk, innkännande och meditativ yogaform.

Med mjuka yogaövningar i kombination med enkla kraftfulla andningsövningar och meditation guidas du till en djup avslappning och vila.

Mediyoga är anpassad så att alla kan utföra den oavsett fysisk förmåga.

Videoklipp från Malou efter tio på TV4.

Doktorerna: MediYoga som botemedel för ryggont.

 

Vad är MediYoga?

 

MediYoga är en terapeutisk svenskutvecklad yogaform som utgår från den klassiska kundaliniyogan, skapad och utvecklad av Göran Boll på MediYoga Institutet i Stockholm. MediYoga är anpassad så att alla kan utföra den oavsett fysisk förmåga.

 

MediYoga är en mjuk, lugn, förebyggande och rehabiliterande yogaform utan prestationskrav där enkla men samtidigt kraftfulla yogaövningar kombineras med medveten andning, olika andningstekniker, avspänning, koncentration och meditation för att skapa balans i kropp och sinne.

 

 

Men inte kan väl jag göra yoga?

 

MediYoga passar för alla oavsett om du är ung eller gammal, är vältränad eller har begränsad rörlighet på grund av sjukdom eller annan orsak. Du behöver inte vara in någon särskild "form". I MediYogan börjar du där din kropp befinner sig just nu, utan att du jämför dig med andra. Det är din kropp som bestämmer takten, storleken på rörelserna. Passen är lugna och inkännande och passar alla åldrar, oavsett om du är stel eller vig.

Yogapassen är kan även stundtals vara utmanande för både fysiskt och mentalt men du kan alltid anpassa övningarna efter just dina begränsningar och möjligheter.

 

Yogan lär dig koppla av fysiskt och fokusera sinnet, yogan är ett effektivt verktyg för att förebygga ohälsa, skapa inre balans och motverka stress.

 

De kommentarer jag oftast får höra av mina deltagare är att man sover så gott, jag känner mig alldeles varm inombords efter yogan. Jag känner mig mjukare i kroppen och mindre reaktiv på stress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Testa några MediYoga (medicinsk yoga) övningar  med Nyhetsmorgon, TV4.

 

Forskning på MediYoga

 

1998 gjordes den första svenska yogastudien, en ryggstudie som Karolinska Institutet genomförde. Därefter har Danderyds sjukhus sen 2007 fortlöpande forskat på MediYoga för olika hjärtproblem. MediYoga har visat sig ha positiva effekter på en rad hälsotillstånd. Man har gjort olika studier t.ex. vid olika stressrelaterade besvär som utmattningssyndrom och sömnproblem, vid olika kroniska smärttillstånd som rygg-, nackproblem och migrän, hjärtproblematik och högt blodtryck, samt vid depression och ångest.

Är du intresserad att läsa mera om forskningsstudierna klicka på länken.

http://sv.mediyoga.com/forskning/svensk-forskning/

 

 

Om MediYoga klasserna

 

På MediYoga kurserna kommer du att få lära dig många sköna yogapass men också få med dig grundläggande kunskap om yoga som filosofi och vetenskap.

 

Under kurserna i MediYoga gör vi oftast samma yoga pass några veckor i sträck. Så att du känner att du kommer in i övningarna och på så sätt kan få en djupare upplevelse när du efter hand kan slappna av mer och mer.

Du är alltid välkommen att ta kontakt med mig innan du börjar för att få råd om hur just du kan anpassa övningarna så dem, passar för dina behov.

 

 

Varmt välkommen!

 

Sat Nam,

 

Jeanette Johansson

 

 

Mobil nr: 070-62 62 063

Mejl: info@yogaunite.se

© Copyright. All Rights Reserved.