YIN YOGA

YIN YOGA


Yin yoga är en av de lugnaste yogaformerna och har sitt ursprung i kinesisk medicin. Yin yoga passar alla männsikor och kroppar.


Yinyoga är en yogaform där vi fokuserar på kroppens yinpartier, dvs. bindväv, ligament och leder. Alla rörelser utförs sittande eller liggande och vi håller samma position mellan 3-5 minuter. Vi jobbar med bolster, kudde och block för att kunna slappna av så mycket som möjligt i den del av kroppen som vi jobbar med.


Om du är stressad, har svårt för att varva ner, är mycket stel eller spänd, har problem med cirkulation eller är emotionellt upprymd, är yinyoga något för dig.

Genom yinyoga får du ett bra komplement till mer aktiv och flödande yoga eller annan fysisk träning, genom att du här får arbeta med att stärka kroppens egna förmåga att återhämta och varva ner.

Det kan kännas motigare att praktisera yinyoga på morgonen då kroppen ofta är stelare. 

En av yogans styrkor, oavsett stil, är att den balanserar upp ensidighet oavsett om det beror på stillasittande, löpning eller annan idrott där du använder samma muskler om och om igen. Yogan hjälper dig att öppna upp och sträcka ut de områden där energi stagnerat och bindväv torkat ut.


Vad det gäller den fysiska delen i yinyoga är det viktigaste vart det känns, inte hur det ser ut. Att man känner det området fokus är i den specifika positionen. Hur det ser ut kommer vara helt unikt för dig. Vart det känns kommer också vara helt unikt för dig. Intensiteten likaså.


Den mentala aspekten i yinyoga är speciell. När du kommer till djupet av en position och är helt stilla. När vi håller positionen släpper vi fokus från utsidan av vår kropp och landar inuti kroppen, i våra tankar och känslor. Vi blir uppmärksamma på vad som händer i livet, just nu, just här.


"In an age of constant movement, nothing is more urgent than sitting still."


Varmt välkommen att upptäcka yin yogans underbara värld!


Mobil nr: 070-62 62 063

Mejl: info@yogaunite.se

© Copyright. All Rights Reserved.